Netflix: Sinema ve DVD Alışkanlıklarını Değiştiren Devrimci Platform
Herkesin sinemalara gittiği, DVD satın aldığı bir devirde Netflix nasıl tüm alışkanlıkları değiştirdi? 1997 senesinde,...
İlk bakışta bu iki uygulamayı kullanan arkadaşlar arada birçok fark olduğunu düşünebilirler. Slack’in başlangıç amacı ve kullandığı dil ile Discord’un başlangıç amacı ve kullandığı dil tamamen farklı. Ana sayfalarına baktığımız zaman zaten bu farkı kolaylıkla anlayabiliyoruz. Nasıl mı? Slack daha markalaşma ile yolunu çizen ve dijital genel merkez olarak tanımlanabilecek şekilde bir profil oluştururken Discord ise planlı olmayan, daha anlık ve takılmak gibi bir kelimeyi ana sayfasına yerleştirerek hedef kitlesini biraz olsun tanımlıyor.
Bu halini baz aldığımızda tam birbiriyle örtüşen uygulamalar değil gibi görünüyor. Şimdi yapmamız gerekeni söyleyeyim. Aradan markalaşma bilinci oluşturmayı kaldıralım. O zaman baktığınızda aralarında pek fark olmadığını göreceğiz. Hatta içerisi neredeyse aynı!
İkisinde de hangi grup insanla konuşmak istediğinize bağlı olarak sembollerle dolu sol kenar çubuğu var. Kanal listeleri, mevcut görüşme esnasındaki menü ekranı, sağ kenar çubuğu gibi iki uygulamanın benzerliği hemen göze çarpıyor.
Benzerlikler devam ediyor. Her ikisi de sohbet için ekipçe birçok kanal sunma şansı veriyor. Görüntülü ve sesli aramaları kullanabiliyorsunuz. Her ikisi de her gün milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Ekipçe kullanılması gereken iletişim programlarında bu ikisini detaylıca bilmemizin alamet-i farikası budur.
Şimdi gelelim farklılıklara, Slack’in güçlü olduğu noktalar metinler ve dosyalar ele alındığında anlaşılıyor. Slack’te iş için metin sohbetlerini daha iyi ve rahat yaparsınız. Metninizi yazıp gönderdiğinizde ekibiniz bu metni görür, işleriniz daha düzenli ve hızlı dağılır. Discord yavaş yavaş bu konuda iyileşmeye çalışıyor. İleti dizileri eklemek bu iyileşmeyi gösteren etmenlerden biri.
Slack, sizden bahseden konuşmaları ve gönderilerinize verilen emoji tepkilerini tek bir yerde görmenizi sağlayan bir ‘’Bahsetmeler’’ ve tepkiler görünümü sunarken Discord, bahseden bir ‘’Gelen Kutusu’’ sunuyor ama emoji tepkilerini izlemenin bir formülü yok.
Slack, kenar çubuğunuzu klasörleri kullanarak düzenlemenizi sağlar; daha derli toplu bir ana sayfa görünümü imkanı verir. Discord, bunun yalnızca sunucu düzeyinde olmasına izin veriyor, böylece bireysel kullanıcılar kendi kenar çubuklarını özelleştiremiyor.
Slack kullanıcıları, ücretsiz sürümde bile sınırsız emoji kullanabilirken Discord sunucuları 50 emoji ile sınırlı kalıyor.
İş üzerindeki bir başka mesele ücretsiz sürümleri baz alınarak bakıldığında Slack 5 GB’a kadar ücretsiz depolama alanı sunar. Discord’da ise bu miktar sınırsızdır. Slack dosyalarınızı paylaşmak için daha büyük dosyaları iletmenizi sağlaması açısından iyi bir seçenek sunuyor ama Discord’un sınırsız olması dikkat çekiyor.
Discord ise ses ve videolar daha iyi çalışıyor. Ses kanalları, Discord’un en güçlü olduğu alanlardan biri. Oyuncular, çevrimiçi oyun oynarken birbirleriyle konuşabilmek için hizmeti bilgisayarlarında arka planda çalışır durumda bırakırlar. Sesli sohbetlerde bu bağlamda çok az gecikme olması önemlidir ve Discord bunu çok iyi derecede başarır. Slack ise bu cephede biraz eksiktir. Discord’un ses kalitesi de çok daha iyi ve Slack’te olmayan her türlü seçeneği barındırır. Örneğin, konuşmadaki herkes için ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.
Discord, kullanıcıların istedikleri zaman açıp kapatabilecekleri özel ses kanalı sunuyor. Bir aramadan çok, uğradığınız bir oda gibi. Oyun oynamak ve genel takılmak için mükemmel olan bu özellik aynı zamanda harika bir ortak çalışma aracıdır. İnsanlar istedikleri gibi uğrayıp ayrılabilirler ve hatta video ve ekran paylaşımı bile yapabilirler. Slack kısa bir süre önce, Discord’un her zaman açık olan ses kanallarına çok benzeyen ve büyük ölçüde aynı şekilde kullanılabilen Huddles adlı yeni bir özellik başlattı.
Her iki hizmet de video ve ekran paylaşımı konusunda daha geleneksel tarzı benimsiyor ancak güvenilirlik konusunda hakim düşünce Discord’un daha önde olduğu. Botlar aracılığıyla daha güvenli bir ortam mümkün.
İş dünyasındaysanız, şirketler için sesli ve görüntülü konuşmalar hariç mükemmel çözümler sunan Slack, size daha iyi bir çalışma deneyimi sunabilir. Eğer doküman olarak çalışmanıza gerek olmayan ve ‘’takılma’’ merkezli bir deneyim istiyorsanız Discord’un size daha uygun olduğunu söyleyebiliriz.
Herkesin sinemalara gittiği, DVD satın aldığı bir devirde Netflix nasıl tüm alışkanlıkları değiştirdi? 1997 senesinde,...
Yapay zekanın hayatımıza etki eden birçok noktasından bahsettik. Chat-GPT, oyunlar vs. derken bir de yapay...
Yapay zeka (AI), oyun endüstrisini çeşitli şekillerde değiştiriyor. AI, daha gerçekçi, zorlu ve ilgi çekici...
E-posta gönderin veya iletişim formumuzu doldurun.
Size en kısa zamanda dönüş yapalım.